Berthold van Sleen

Sportconfex / Wielerdrome Assen / Team Drenthe

 

‘De fiets is eigenlijk een heel stabiele factor in Drenthe; ook toen duurzaamheid en energiebesparing nog geen issues waren, werd er al veel gefietst in Drenthe.’

 

 

Hoe helpt de fiets bij de toekomst van Drenthe?

De fiets is eigenlijk een heel stabiele factor in Drenthe; ook toen duurzaamheid en energiebesparing nog geen issues waren, werd er al veel gefietst in Drenthe. Daardoor heeft Drenthe door de jaren heen voorzieningen gecreëerd voor die fietsers, zowel recreatief als sportief. Deze bewegingen werken als een vliegwiel op elkaar in. De fiets is voor Drenthe zowel een uithangbord, een symbool als een middel tot vervoer en ontspanning. Eén van Drenthe’s main assets is ruimte. Ruimte geeft vrijheid, ruimte geeft vergezichten, ruimte geeft ontspanning. De fiets is het ultieme middel om die ruimte optimaal te beleven.

 Welke meerwaarde heeft de fiets voor een ondernemer in Drenthe?

De fiets op zich is niet voor elke ondernemer interessant. De “fietsende mens” daarentegen wel. Ook als deze niet op/met de fiets naar Drenthe komt. De fietsende mens kan een interessante doelgroep zijn.

Hoe kan fietsen toerisme en bezoeken aan Drenthe verbeteren?

Zie ook hierboven al benoemd. Daar waar men zich goed voelt, is het ook als hij of zij niet fietst, goed toeven. En kunnen ook andere mensen zich aangetrokken door de sfeer, het aanbod aan voorzieningen, activiteiten die er zijn geschapen.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Ambities is een groot woord maar ik probeer, daar waar ik kan, elk initiatief dat er is op fietsgebied en dat bijdraagt aan een verbreding en verdieping van de interesse in de Provincie Drenthe, verder te helpen. Je moet dan denken aan diverse projecten, waarvan sommige zelf geïnitieerd, als bijvoorbeeld Team Drenthe, Op Fietse naar Den Haag, Wielercentrum Noord, Cycling Valley, alsmede het mede organiseren van wedstrijden en evenementen op fietsgebied. Als we het dan toch over ambitie hebben wil ik nog wel uitspreken dat het me een uitdaging lijkt om in de nabije toekomst Drentse culturele- en fietsevenementen elkaar te laten versterken.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This