Dick Dijkstra

Recreatieschap Drenthe

 

‘De fietsmogelijkheden in Drenthe zijn geweldig en steken met kop en schouder uit boven andere regio’s.’

 

 

Welk rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Het label zet Drenthe in de schijnwerpers in binnen- en buitenland en is de bevestiging dat de fietsmogelijkheden hier geweldig zijn en met kop en schouders uitsteken boven andere regio’s.

Daarnaast is het een eervolle erkenning voor alle partijen die hieraan mee gewerkt hebben en een inspiratiebron om ons te blijven inzetten voor het fietsen in Drenthe.

Wat kan het fietsen Drenthe nog meer brengen?

Het fietsgebruik stimuleert een gezonde leefomgeving. De luchtkwaliteit verbetert, de bereikbaarheid van de stad neemt toe door een gevarieerde verkeersdruk en het heeft een gunstig effect op de gezondheid van de inwoners door de beweging. Matig intensieve lichamelijke activiteit zoals fietsen heeft namelijk een gunstig effent op de gezondheid en maakt dat mensen minder vaak ziek zijn. Fietsen stimuleert een gezonde Drentse economie.

Hoe kan de fiets zorgen voor economische spin-off?

1 op de 9 banen in de provincie is toeristisch. Deze werkgelegenheid komt tot uitdrukking in tal van sectoren zoals de horeca, de detailhandel en de vervoersector. Fietsen staat in de top 3 van meest populaire vrijetijdsactiviteiten en het aantal mensen dat op de fiets van het mooie Drenthe geniet, neemt toe. Het belang van fietsen voor de economie in Drenthe is hierdoor gestegen.

Hoe kan het UCI Bike Region label gebruikt worden om meer mensen op de fiets te krijgen?

Om een gewenste groei in fietsgebruik te realiseren is een slimme aanpak van de doelgroepen nodig. Wij zijn ons ervan bewust dat om de (potentiële) fietser te faciliteren en het fietsgebruik te laten toenemen er meer nodig is dan het aanpassen van het fietsroutenetwerk. We moeten inzetten op belonen, bewustwording en vergroten van de bekendheid van wat er al is en van de belevingswaarde van de routes. Dat zullen we samen met onze partners moeten doen. Daarnaast moeten we inzetten op gemak en de fietsers helpen met aantrekkelijke bewegwijzering en applicaties op de telefoon. Het label helpt mee op de punten bewustwording en het vergroten van de bekendheid.

Wat zijn jouw ambities van Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Om het economisch belang van onze fietsprovincie in stand te houden en verder te vergroten is het belangrijk dat overheden en bedrijfsleven goed blijven samenwerken. Het toeristische product is immers een optelsom van landschap, accommodaties, voorzieningen en vooral ook de uiteindelijke totaalbeleving. Voor de komende jaren ligt ook hier een belangrijke en gezamenlijke uitdaging van alle betrokken partijen. Om succesvol te blijven, is het nodig om de gerealiseerde kwaliteit ook in de toekomst op niveau te houden.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This