Bastiaan Hollander

1609bold

 

‘Wanneer je van Zuidlaren naar Sleen fietst, kom je bossen, heide, modder, zandpaden en open velden tegen. Het is een aaneenschakeling van verschillende soorten natuur.’

 

 

Welke meerwaarde heeft het UCI Bike Region Label voor de Drentse ondernemer?

Het label toont aan dat je onderneemt in een regio die internationaal bekend staat als fietsregio. Daar kun je vervolgens op inhaken en gebruik van maken.

Wat zijn voor jou de highlights van Drenthe als fietsprovincie?

Het gevarieerde landschap en de diversiteit van de natuur. Wanneer je van Zuidlaren naar Sleen fietst, kom je bossen, heide, modder, zandpaden en open velden tegen. Het is een aaneenschakeling van verschillende soorten natuur.

Hoe draag jij bij aan het fietsen in Drenthe?

Zakelijk, als bureau (1609bold, red.) kiezen we voor de fiets als promotiemiddel. Dit doen we vanuit ons eigen enthousiasme voor fietsen, maar het is ook een vaktechnische keuze. De fiets biedt Drenthe veel mogelijkheden en daar moet je gebruik van maken. Daarom stellen we de fiets voorop. Daarnaast fiets ik zelf regelmatig door Drenthe. Op de racefiets en de mountainbike.

Hoe kan Drenthe zich nog beter profileren als fietsprovincie?

De fiets is het ultieme verbindingsmiddel. Wanneer je door de provincie fietst, maak je je eigen verhaal. En het vertellen van die verhalen versterkt de aantrekkingskracht en daardoor ook het toerisme in Drenthe. De Drenthe 200 is daar een goed voorbeeld van. De afgelopen editie was zo zwaar en sprak zo tot de verbeelding. Daarmee werd Drenthe weer wat meer op de kaart gezet.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This