Tim Verver

Cycling Lab

 

‘In het Cycling Lab weten bedrijven elkaar inmiddels goed te vinden en merken we dat ook andere bedrijven aanhaken om het fietsen in Drenthe op een hoger plan te tillen.’

 

 

Waarom is het UCI Bike Region Label goed voor Drenthe?

Het label geeft Drenthe een extra zetje in de rug om haar ambitie, een 5 sterren fietsprovincie zijn en te blijven, te realiseren. Het label geeft toegang tot een internationaal netwerk en biedt mogelijkheden om mooie fietsevenementen naar Drenthe te halen. Daar bovenop biedt het label mooie aanknopingspunten voor de vermarkting van Drenthe als fietsregio.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

Als grondlegger en aanjager van Cycling Lab verbind ik partijen aan elkaar die vanuit verschillende invalshoeken kennis hebben over fietsen. Deze bundeling van kennis zetten we vervolgens als Cycling Lab in om bedrijven, overheden en andere partijen te helpen in het najagen van de ambitie om het product ‘fietsen’ te versterken en te optimaliseren. Gebruikers, bedrijfsleven en onderwijs werken op deze manier samen om van Drenthe én Groningen de mooiste fietsregio van de wereld te maken.

Op welke manier draagt innovatie bij aan fietsen?

Als je als provincie Drenthe voorop wilt blijven lopen en je als fietsprovincie verder wilt blijven ontwikkelen is innovatie de sleutel tot succes. De opkomst van de e-bike en de speedpedelec vraagt bijvoorbeeld om innovatieve oplossingen ten aanzien van het gebruik van fietspaden. Maar innovatie kan ook bijdragen aan de verduurzaming van het fietsen, bijvoorbeeld door de doorontwikkeling van het biocomposiet fietspad dat momenteel in Emmen wordt getest. Innovatie draagt dus onder meer bij aan verhoging van het fietscomfort, versterking van de beleving en verduurzaming van het product.

Hoe kan fietsen bijdragen aan het bedrijfsleven?

Fietsen kenmerkt zich door haar vele gezichten. De heroïsche beleving in de vorm van de Drenthe 200. Maar ook de fietstocht met het gezin door het Dwingelderveld. Fietsen is van iedereen! In het Cycling Lab weten bedrijven elkaar inmiddels goed te vinden en merken we dat ook andere bedrijven aanhaken om het fietsen in Drenthe op een hoger plan te tillen. Of het nu de fietsverhuurder is, de fietsproducent of de recreatieondernemer die fietsers ontvangt voor een verkoelend drankje. Iedereen profiteert mee van de versterking van de fietsbeleving in Drenthe!

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This