Wil Noorman

NTFU

 

‘Het UCI label is een mooie erkenning voor  Drenthe als fietsprovincie. Het biedt de provincie een mooi uithangbord ter promotie.’

 

 

Waarom is het UCI Bike Region Label goed voor Drenthe?

Het UCI label is een mooie erkenning voor  Drenthe als fietsprovincie. Het biedt de provincie een mooi uithangbord ter promotie. Een label dat verder gaat dan Drenthe als de provincie van de Fiets4Daagse en de recreatieve fietsers, maar dat Drenthe ook aantrekkelijk maakt voor de sportieve en prestatieve wielersporter.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

De NTFU stimuleert het sportieve fietsen in algemene zin, dus ook in Drenthe. Daarnaast, meer specifiek, ondersteunen we verenigingen bij het organiseren van toertochten en het opzetten van ATB routes. We zijn in dit verband gesprekspartner van de provincie Drenthe. Op de NTFU-kalender staan in 2017 bijna 100 evenementen voor racefietsers en mountainbikers georganiseerd door de bij de NTFU aangesloten Drentse verenigingen. Onze verenigingen organiseren voor beginnende wielersporters START2BIKE, waardoor zij verantwoord en veilig op weg kunnen gaan.

Wat zijn voor jou de highlights van de fietsprovincie Drenthe?

De highlights van de fietsprovincie Drenthe zijn wat mij betreft de VAM berg, de kasseienstroken, het TT circuit, de ononderbroken ATB route door Drenthe. Deze highlights bieden de sportieve fietser een keur aan uitdagingen.

Hoe kan fietsen toerisme en bezoeken aan Drenthe verbeteren?

Door bovengenoemde highlights in meerdaagse toertochten in te passen is het mogelijk meer sportieve fietsers naar Drenthe te trekken. Door aan de tochten side events te koppelen maak je het ook aantrekkelijk voor de eventuele partner en eventuele kinderen om mee te komen naar Drenthe. E.e.a. zorgt voor een economische spin-off: toename van overnachtingen etc.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe en hoe draag je daar aan bij?

Ik heb twee doelen voor ogen; namelijk het stimuleren van de fietssport in Drenthe en, als gevolg daarvan, het versterken van de vrijetijdseconomie in onze provincie. Het stimuleren van de fietssport doe ik uit oogpunt van passie voor deze sport en uit oogpunt van gezondheid.

Het versterken van de vrijetijdseconomie vind ik belangrijk voor de economie van Drenthe in het algemeen. Het zorgt voor veel werkgelegenheid en, in het verlengde daarvan, als mogelijkheid tot werkgelegenheid voor onze jeugd. Mijn bijdrage bestaat daaruit dat ik via allerlei overlegorganen de mogelijkheid gebruik om bovengenoemde aspecten onder de aandacht te brengen en mensen op deze manier  stimuleer tot het organiseren van kwalitatief goede evenementen.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This