Wim Jansen

JansenEventSportmanagement

 

‘Het label is de energie die we nodig hebben om de continu├»teit van de fietsprovincie te kunnen blijven verbeteren, waarborgen en onderhouden.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Het label is de energie die we nodig hebben om de continuïteit van de fietsprovincie te kunnen blijven verbeteren, waarborgen en onderhouden. Er is al heel veel werk verricht met mooie resultaten, maar deze behouden kost de nodige aandacht en energie.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

Mijn bijdrage is breed als organisator en liefhebber en als voorzitter van enkele stichtingen van het fietsen in alle disciplines. We organiseren veel mooie wedstrijden en toertochten voor recreanten tot professionals, met ook jaarlijks de Geopark Hondsrug Classic, waaraan toegevoegd het NK MTB marathon op 30 september 2018. Tevens brengen de Baggelhuizerplas MTB wedstrijden, de Topcompetitie tijdrit en de Sportlandgoed cyclocrosswedstrijd vele top wielrenners, jeugdwielrenners en publiek naar Drenthe.

Welke evenementen kunnen we de komende jaren nog verwachten?

Mooie uitdagingen als een WK op de weg zorgen voor onverwacht enthousiasme bij veel mensen. Niets in onmogelijk. Als we het allemaal willen, zijn er kansen.

Wat kan het fietsen Drenthe nog meer brengen?

Het fietsen brengt Drenthe al veel, dat merk ik dagelijks bij mijn relaties in Nederland. Er wordt super positief gereageerd op de initiatieven, maar ook op alle evenementen en aandacht die nu in Drenthe is. Mensen bezoeken deze en blijven graag komen in de provincie.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Mijn ambities en enthousiasme veranderen niet en met het organiseren van onze wedstrijden en toertochten blijven we een bijdrage leveren om het fietsen in Drenthe nog meer op de kaart te zetten. Er staan nog mooie fiets evenementen aan te komen en kampioenschappen aan te komen. We doen er graag een schepje bovenop.

 

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This