Renate Groenewold

WK2023

 

‘De UCI is onder de indruk van wat wij hier doen en noemt ons een voorbeeld voor anderen. Iets om ontzettend trots op te zijn.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region Label voor Drenthe?

Het draagt enorm bij aan Drenthe. Het label is een tool om te laten zien wat de fiets voor ons betekent. En dat is iets wat we veel meer moeten laten zien en veel trotser op moeten zijn.

Wat zijn voor jou de highlights van Drenthe als fietsprovincie?

De mogelijkheden die hier zijn, van fietspaden tot evenementen. En de combinatie van recreatief en wedstrijdgericht. Zo is er de Fiets4Daagse, heeft de Ronde van Drenthe de 1.HC status en er is voor mountainbikers ook veel te doen. Denk maar aan de 24-uurs race, de Veldslag om Norg en de Drenthe 200. Drenthe staat goed op de (fiets)kaart.

Hoe ondersteunt het UCI Bike Region Label het WK2023?

Het label staat erg hoog aangeschreven bij de UCI, dat merkten Mieke Zijl en ik op een seminar van de UCI. De UCI wil meer doen dan alleen wedstrijden organiseren en laten zien dat fietsen voor iedereen is. Ze zijn erg onder de indruk van wat wij hier doen en ze noemen ons een voorbeeld voor anderen. Iets om ontzettend trots op te zijn.

Hoe ziet de toekomst van Drenthe fietsprovincie eruit?

We hebben een erg goede profilering. Vanuit mijn achtergrond als topsporter zeg ik altijd dat je je moet focussen op waar je goed in bent en van een 8 naar een 10 moet gaan. We hebben een prachtig landschap waar je schitterend doorheen kunt fietsen. De fiets speelt een cruciale rol als vervoer, om in beweging te blijven en uiteindelijk in een vitale economie. Geloof dus in de fiets, want de fiets hoort bij Drenthe!

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This