Dennis Schomaker

Provincie Drenthe

 

‘Doordat er meer aandacht is voor het fietsen dat voor ons eigenlijk zo gewoon is, gaan mensen bewuster kiezen voor de fiets.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Het UCI Bike Region Label zorgt voor verbinding tussen verschillende fietsactivititeiten en projecten en maakt het geheel zichtbaar. Hiermee zetten we Drenthe op de kaart in Nederland en binnen de netwerken van de internationale wielerfederatie.

Hoe kan de fiets de economie versterken?

In Nederland en in Drenthe is fietsen zo gewoon dat we vergeten hoe bijzonder dat eigenlijk is. We hebben een voorsprong op veel andere regio’s in de wereld. Dat betekent dat onze ervaring waardevol kan zijn voor anderen. Bovendien is Drenthe aantrekkelijk voor heel veel verschillende fietsers die graag erop uitgaan in de vrijetijd. Door meer te richten op de actievere fietsers worden we aantrekkelijk voor alle fietsers.

Wat zijn voor jou de highlights van de fietsprovincie Drenthe?

De geweldige omgeving en de mooie routes waar je lekker kunt doortrappen. Meerdere evenementen maken dat mooi zichtbaar!

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Doordat er meer aandacht is voor het fietsen dat voor ons eigenlijk zo gewoon is, gaan mensen bewuster kiezen voor de fiets. Ook die keren dat men eigenlijk in de auto wil stappen.

Hoe ziet de toekomst van Drenthe als fietsprovincie eruit?

Fietsen ontwikkelt zich en Drenthe ontwikkelt mee, van fietsen voor iedereen naar fietsen voor elk wat wils.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Als projectleider versterken fietsevenementen binnen het programma vrijetijdseconomie & fietsen mag ik een belangrijk deel van mijn werkweek besteden aan het stimuleren van samenwerking, daarmee komen we tot toekomstbestendige evenementenkalender als etalage van alles wat Drenthe & fietsen te bieden hebben.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This