Jan Broertjes

Drentse Fiets4Daagse

 

‘Wij willen graag mee helpen om Drenthe verder te promoten als fietsprovincie. Dit is economisch gezien belangrijk voor Drenthe.’

 

 

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

Ik ben voorzitter van de DrentseFiets4Daagse. Deze organisatie heeft dit jaar voor de 52e keer de Fiets4Daagse georganiseerd. Gedurende 4 dagen worden er vanuit 7 startplaatsen routes van 40, 60 en 80 kmĀ  en kinderroutes van 25km georganiseerd en vanuit 1 startplaats mountainbike routes van 25 en 50 km georganiseerd. Totaal fietsen er iedere dag ongeveer 10000 mensen mee.

We laten tijdens deze routes Drenthe in al zijn gevarieerdheid zien. Dus natuur, landschap, dorpen, cultuur en dergelijke. In de routes worden ook beleefposten opgenomen. Dit kan een bezoek aan een boerderij zijn, maar ook een beeldentuin of een molen om maar iets te noemen.

Waarom is het UCI Bike Region Label goed voor Drenthe?

Promotie van Drenthe als fietsprovincie vinden wij al meer dan 50 jaar belangrijk. Wij willen graag mee helpen om dat verder te promoten. Dit is economisch gezien belangrijk voor Drenthe. Omdat wij een meerdaags evenement organiseren, verblijven veel deelnemers in hotels, op campings of vakantieparken.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This