Thijs Hofstede

Ontwikkeling ATB Routes in Drenthe

 

‘Drenthe is één groot licht. De kunst is daarbinnen de sfeer te ontdekken van de nationale parken, maar ook gebieden als de Hondsrug en de Drentse Hooglanden.’

 

 

Op welke manier draagt fietsen bij aan de ontwikkeling van Drenthe?

De grootste innovatie is de (steeds) grotere betrokkenheid van de fietsverenigingen bij de ontwikkeling van de mountainbikeroutes in Drenthe. Of beter gezegd; de aanleg van uitdagende singletracks op bestaande routes en de aanleg van compleet nieuwe routes.

Wat zijn voor jou de highlights van de fietsprovincie Drenthe?

Drenthe is één groot licht. De kunst is daarbinnen de sfeer te ontdekken van de nationale parken, maar ook gebieden als de Hondsrug en de Drentse Hooglanden. Ik voel me hier altijd en overal op m’n plek.

Hoe kan fietsen toerisme en bezoeken aan Drenthe verbeteren?

Dat heeft meer met mentaliteit te maken denk ik. Promotie is het vertellen van de goede verhalen op de juiste plaats. Vooral niet te bescheiden zijn en blijven geloven in dit verhaal is mijn devies.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Ik ben voorzitter van de stichting Ontwikkeling ATB Routes in Drenthe. Deze stichting heeft de ‘MTB visie Drenthe’ ontwikkeld. Het doel van deze stichting is het aanleggen van een MTB-knooppuntenroute en het optuigen van een instandhoudingfonds voor de MTB-routes.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This