Femmy van Issum

Ronde van Drenthe

 

‘Door het label en de promotie van de Ronde van Drenthe naar de Hors Categorie is Drenthe nog meer op de kaart gezet als fietsprovincie.’

 

 

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Door het te gebruiken bij het promoten van de fietsprovincie in de krant, op TV en via Marketing Drenthe en SportDrenthe.

Hoe kan Drenthe zich nog beter profileren als fietsprovincie?

Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de route van de Ronde van Drenthe, met bewijzering waarop ook wordt aangegeven waar hotels en parken zijn. En natuurlijk door er op te wijzen dat Drenthe dé fietsprovincie is. Zo kunnen toerisme en bezoeken ook versterkt worden.

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Het UCI Bike Region label geeft meer bekendheid aan de fietsprovincie, wanneer wordt uitgelegd wat het label betekent.

Wat zijn voor jou de highlights van de fietsprovincie Drenthe?

Ten eerste de Ronde van Drenthe voor dames, die is onderdeel van de Women’s World Tour (de Wereldbeker). Ten tweede de Profronde van Drenthe, komend seizoen Hors Categorie en daarmee na de Amstel Gold Race de op één na grootste wielerwedstrijd van Nederland. Tenslotte de Drentse Fietsvierdaagse.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Gezamenlijk de schouders er onder zetten en meer samenwerken. Toerisme en recreatie zijn twee speerpunten, met daaronder veel activiteiten in het kader van Op Fietse. Daarmee kunnen we Drenthe nog meer fietsprovincie maken. Door het label en de promotie van de Ronde van Drenthe naar de Hors Categorie is Drenthe meer op de kaart gezet als fietsprovincie. Dit merken we in binnen- en buitenland.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This