Over

Normaal gesproken is het verboden om op de 56 meter hoge ‘VAMberg’ bij Wijster te fietsen, maar dat is binnenkort verleden tijd.

De ambitie is namelijk de berg (de enige berg in het verder platte gebied), eigendom van afvalverwerkingsbedrijf Attero, te ontwikkelen tot een aantrekkelijk recreatiegebied voor fietsers en mountainbikers, maar ook voor trekkers en natuurliefhebbers.

Fietsen op de VAMberg

De VAMberg is dé berg van Drenthe! In 2018 gaat deze berg open voor iedereen en kan iedereen de VAMberg bedwingen. Of het nou op de racefiets, mountainbike, handbike of lopend is.

In het project Fietsen op de VAMberg werkt provincie Drenthe aan een nieuw fietstracé op de VAM-berg. Een fietstracé met fietspaden van vier meter breed, geschikt voor in principe alle fietsers. Daarnaast komt er op de berg een mountainbikeparcours en worden nieuwe wandelpaden aangelegd.

In het ontwerp voor het fietstracé is aandacht voor de aansluiting van bestaande wegen op het nieuwe tracé en blijft de werkweg naar afvalverwerker Attero toegankelijk. Ook kruist het fietstracé zo min mogelijk met de wandelpaden en is zijn er parkeerterrein opgenomen in het ontwerp.

De aanleg van het nieuwe fietstracé start in het voorjaar van 2018. Provincie Drenthe werkt in dit project samen met Attero, Afvalzorg, gemeente Midden- Drenthe en inwoners in de omgeving van de VAMberg.

Pin It on Pinterest

Share This