Over

Het project ‘Fietssnelweg Assen – Groningen’ is een voorbeeldtraject voor Groningen en Drenthe. Tussen Assen en Groningen wordt een nieuw fietspad aangelegd. Niet zomaar een fietspad – maar een 4 meter brede betonnen fiets ‘snelweg’ die vooral gekenmerkt wordt door het ontbreken van obstakels onderweg. Je kunt er dus goed doorfietsen! Het fietspad sluit aan op de P+R’s van beide steden.

Fietssnelweg Assen – Groningen

Het project “Fietssnelweg Assen – Groningen’ is een voorbeeldtraject voor Groningen en Drenthe. Tussen Assen en Groningen wordt een nieuw fietspad aangelegd. Niet zomaar een fietspad – maar een 4 meter brede betonnen fiets ‘snelweg’ die vooral gekenmerkt wordt door het ontbreken van obstakels onderweg. Je kunt er dus goed doorfietsen! Het fietspad sluit aan op de P+R’s van beide steden.

Ambities Drenthe en Groningen

Het idee voor een fietssnelweg komt voort uit de ambities van de provincies Drenthe en Groningen, gezamenlijk met de gemeenten Haren, Groningen, Tynaarlo en Assen. :

  • Meer mensen uit de auto om drukte op de A28 te minderen
  • Bereikbaarheid Drenthe en Groningen vergroten
  • Toerisme versterken
  • Mensen gezonder  laten leven

Planning fietssnelweg
Het Eindbeeld voor de Fietssnelweg Assen Groningen is eind 2017 gereed. In totaal gaat het om 26 km. Eind 2017 wordt gestart met de realisatie van het eerste gedeelte van de Fietssnelweg (6 km). In 2018 wordt het stuk aangelegd vanaf Assen naar Tynaarlo (9 km). Ook wordt het deel tussen Tynaarlo en de Punt geschikt gemaakt (4 km). Vanaf 2019 wordt de resterende 7 km gerealiseerd.

Pin It on Pinterest

Share This