Hielke Verbree

Provincie Drenthe

 

‘De hele wereld moet het weten: Drenthe ís fietsen: Gezond, leuk, handig, duurzaam én goedkoop. Doe mee!’

 

 

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

In Drenthe werken de overheden samen met maatschappelijke partners aan verkeersveilig gedrag. Drenthe is een fietsprovincie. Dat betekent dus aandacht voor veilig fietsgedrag, met name als het gaat om de meest kwetsbare fietsers: de jongeren en de ouderen.

Met welke projecten wil de provincie de veiligheid met betrekking tot het fietsen verbeteren?

Via training, educatie, theater en voorlichting wordt op het basis- en voortgezet onderwijs uitgebreid aandacht besteed aan veilig fietsen (techniek, praktijk, verkeersregels, verlichting, afleiding, dode hoek, groepsdruk, etc.). Daarbij wordt gebruik gemaakt van maatschappelijke organisaties en commerciële partijen. Het bereik is groot en de impact fors. Daarnaast worden fietslessen aangeboden aan ouderen (speciaal de e-biketraining) en aan asielzoekers via AZC’s etc. Tenslotte wordt met massamediale campagnes (RTV Drenthe/publieke schermen/buitenbordreclame/bioscoopreclame/etc.) aandacht besteed aan veilig fietsen (verlichting/afleiding).

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Veel lawaai maken: “De hele wereld weet: Drenthe ís fietsen: Gezond, leuk, handig, duurzaam én goedkoop. Doe mee!”

Hoe kan de fiets zorgen voor economische spin-off?

De bovenstaande boodschap laten uitdragen door fietswinkels/toerisme/horeca/woon-werkverkeer/arrangementen/reisprogramma’s met bekende Nederlanders of buitenlanders opgenomen in Drenthe. Daarnaast kun je fietsen combineren met andere arrangementen in Drenthe. Beleef Drenthe op de fiets! Of je nu als senior rustig over de hei wil fietsen of als mountainbiker lekker los wil gaan; het kan allemaal in Drenthe!

Hoe ziet de toekomst van Drenthe als fietsprovincie eruit?

Drenthe = fiets = welzijn = toekomst.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Meer en veilig fietsen bevorderen via het Programma Gedragsbeïnvloeding Verkeersveiligheid.

 

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This