Ina Roelfs

Op Fietse in Drenthe

 

‘Wat wij heel gewoon vinden hier in Drenthe is in de rest van Nederland en vooral de rest van de wereld helemaal niet gewoon.’

 

 

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Door trots uit te stralen dat we een echte fietsprovincie zijn en dat inwoners en toeristen daaraan bijdragen. Wat wij heel gewoon vinden hier in Drenthe (mooie fietspaden in een mooie omgeving, veel fietsen voor dagelijks gebruik) is in de rest van Nederland en vooral de rest van de wereld helemaal niet gewoon.

Hoe kan Drenthe zich nog beter profileren als fietsprovincie?

Door meer trots en lef. Trots zijn op het UCI Bike Region label, maar het label is een bekroning voor alles wat alle partners in Drenthe doen. Van evenementen tot fietspaden, van verkeerseducatie tot fietssnelweg, van monitoring tot VAM-berg, van arrangementen tot innovatie. Nergens ter wereld gebeurt het zo integraal.

Hoe kan de fiets toerisme en bezoeken aan Drenthe versterken?

De fiets is het middel om Drenthe te ontdekken of om samen plezier te maken op de fiets in een mooie afwisselende omgeving, prachtig landschap, mooie dorpen, stadjes en gastvrije horeca. Of om lekker te ontspannen en aan je conditie te werken op snelle vrij liggende fietspaden of mountainbikeroutes. En dat alles in een prachtig landschap waar het nog rustig is.

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Dat Drenthe de eerste UCI Bike Region is zegt mensen niet zoveel. Wat is het en waarom doet Drenthe het zo goed op wereldniveau moeten we goed en regelmatig communiceren. Op Fietse wereldwijd promoten.

Wat zijn voor jou de highlights van de fietsprovincie Drenthe?

De vele evenementen dankzij betrokken vrijwilligers, de mooie mountainbikeroutes en fietspaden door een prachtig landschap en mooie authentieke Drentse dorpen en stadjes. En vanaf zomer 2018 fietsen op de VAM-berg voor alle fietsers.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Als projectleider Op Fietse draag ik bij aan het gehele programma Op Fietse: een prachtig 5 sterren-fietsnetwerk voor alle fietsers (gewone fiets, e-bike, MTB, racefiets) van jong tot oud met of zonder beperking. Waarbij het mooie landschap en dorpen afgewisseld worden met leuke en grappige plekken waar wat te beleven/ervaren valt. Dat nog meer mensen, toeristen maar ook zeker eigen inwoners, de fiets pakken voor recreatie, school en werk. Dat we werken aan en trots zijn op Drenthe de gezondste fietsprovincie; de fiets als middel om je fit te voelen en om te zorgen dat duurzame mobiliteit groeit: ‘op de fiets, vervuil je niets!’.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This