Ria Oosterveld

Op Fietse in Drenthe

 

‘De provincie Drenthe heeft van oudsher een sterke verbinding met de fietser en dat levert veel plezier en mooie successen op.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

De provincie Drenthe heeft als eerste regio het UCI Bike Region label ontvangen. Het label geeft de provincie Drenthe een unieke positie als fietsprovincie en helpt bij het organiseren van fietsevenementen. De fietsende bezoeker zelf en zijn uitgaven zorgen voor een economische impuls.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

Fietsen zit in de genen van de Nederlanders, meer dan dat we ons bewust zijn. We groeien op met de fiets. Als kind zitten we voorop de fiets bij onze ouders en leren al heel snel zelf fietsen. Ik vind het een voorrecht dat ik mag meedenken en werken aan het programma Op Fietse en ervoor zorgen, samen met mijn collega’s, om het fietsen in Drenthe nog meer op de kaart te zetten. Het is en blijft een dynamisch programma en dat maakt het werken voor dit programma tot een zeer prachtige uitdaging.

Hoe kan de fiets zorgen voor economische spin-off?

Fietsen, in al zijn facetten verbindt mensen en organisaties. De provincie Drenthe heeft van oudsher een sterke verbinding met de fietser en dat levert veel plezier en mooie successen op. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het fietsnetwerk door de aanleg van nieuwe en veilige routes. Ondernemers investeren in onze fietsprovincie met innovatieve projecten en nieuwe voorzieningen. Door verschillende mediacampagnes en de verschillende fietsevenementen die de provincie Drenthe heeft en dit onder de aandacht te brengen van de fietsende Nederlander, genereren we een economische spin-off.

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Het UCI Bike Region Label heeft geresulteerd in het maken van 12 showcases waarbij ook aandacht is voor onze gehandicapte medemens in de samenleving (inclusie). Ik ben ervan overtuigd dat het Label leeft en zal bijdragen aan internationale erkenning van de provincie Drenthe als fietsprovincie. Dat zal resulteren in meer bezoekers aan de provincie.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This