Bodi del Grosso

 

‘Het mooiste aan Drenthe is de natuur: Rondje Balloërveld, een rondje Hooghalen of een rondje Smilde, niets is hetzelfde. Ik fiets het liefste ’s avonds bij zonsondergang. Prachtig.’

 

 

Wat was jouw hoogtepunt van het afgelopen fietsseizoen?

Mijn hoogtepunten waren een drieslag op de NK’s: mijn tweede plek op het NK Veldrijden, mijn tweede plek op het NK Tijdrijden en als klap op de vuurpijl derde op het NK Weg. Daarnaast mocht ik meedoen aan een Wereldbeker in Koksijde en het Europees Kampioenschap in Tabor.

Wat vind je het mooiste aan fietsen in Drenthe?

De natuur! Er is veel verschillende natuur: Rondje Balloërveld, een rondje Hooghalen of een rondje Smilde, niets is hetzelfde. Ik fiets het liefste ’s avonds bij zonsondergang. Prachtig.

En waarom is Drenthe dé nummer één fietsprovincie?

Drenthe heeft prachtige plekken en het is allemaal goed begaanbaar en ook rustig. Voor wielrenners de ideale omgeving om kilometers te maken. Maar er zijn ook voldoende veilige en meer beschutte rondjes om blokjestraining of een tijdrittraining op te doen.

Hoe zie jij de toekomst voor Drenthe als fietsprovincie voor je?

Drenthe leeft haar toekomst al: vele renners weten dat je heerlijk rustig kunt trainen hier in Drenthe. Het is denk ik ook belangrijk om jonge mensen te blijven lokken met mooie evenementen zoals de Asser Jeugdtour, de Superprestige in Gieten, de Slag om Norg en ook de Veldslag om Norg. Het wielercentrum in Assen zou meer een regionaal trainingscentrum kunnen worden. Samenwerking met de Bonte Wever om sportarrangementen aan te bieden. Ook in andere plekken van Drenthe zou dat kunnen. Je zou de ronde van Drenthe uit kunnen zetten als recreatieve route.

Wat zijn je doelen voor 2018 en zien we je ook in koers in Drenthe?

Mijn doelen zijn om in de zomer Nederlands kampioen tijdrijden te worden en in het najaar in het veld wil ik graag podium bij de Superprestige in Gieten rijden.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This