Henk Jumelet

Provincie Drenthe

 

‘We investeren in deze collegeperiode veel in Drenthe De Fietsprovincie. We willen zoveel mogelijk mensen in Drenthe laten genieten van onze mooie provincie.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

De naam zegt het eigenlijk al; het UCI Bike Region Label waardeert waar we mee bezig zijn en benadrukt wat Drenthe allemaal te bieden heeft als fietsprovincie. En natuurlijk is het ook een mooie opsteker voor alle betrokkenen, veelal vrijwilligers, die zich al jaren inzetten voor de verschillende fiets- en wielerevenementen in Drenthe.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

In vergelijking met de inzet van de vele vrijwilligers is mijn rol als gedeputeerde van o.a. sport vooral stimulerend. Ik zet me uiteraard graag in om zaken mede mogelijk maken. We investeren in deze collegeperiode veel in Drenthe De Fietsprovincie. We willen zoveel mogelijk mensen in Drenthe laten genieten van onze mooie provincie. Toeristen en natuurlijk ook onze eigen inwoners, van jong tot oud. We promoten “Op Fietse naar school” en we zijn betrokken bij meerdere fietsevenementen, zoals bijvoorbeeld de Worldcup Para Cycling in Emmen, de Ronde van Drenthe, de Slag om Norg en Drenthe200.

Hoe kan de fiets zorgen voor maatschappelijke spin-off?

We zijn vaak geneigd om spin-off uit te drukken in euro’s. Op zich logisch en belangrijk, maar daarnaast zijn ook andere zaken van belang. Zoals de gezondheid van de inwoners en het duurzame karakter van fietsen. Maar laten we vooral ook niet vergeten dat fietsen erg leuk is om te doen, vooral in Drenthe. Daarmee levert het dus een bijdrage aan het welzijn.

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Enthousiasme werkt aanstekelijk. Als we het enthousiasme rondom de verschillende activiteiten van het UCI Bike Region Label nog verder kunnen vergroten, worden automatisch nog meer mensen gestimuleerd om vaker de fiets te pakken.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Zelf vind ik mijn belangrijkste ambitie: iedereen doet er toe en iedereen doet mee. Dat is met name voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Met de Para Cycling evenementen proberen we hiervoor aandacht te genereren. Tegelijkertijd inspireren de prestaties van de deelnemers mij en hopelijk vele anderen om ook wat vaker de fiets te pakken en van Drenthe te genieten.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This