Adne Koster

 

‘De VAM-berg moet zo snel mogelijk open. Dit zou echt heel erg mooi zijn, want hierdoor zal Drenthe echt een voorsprong hebben op de andere noordelijke provincies.’

 

 

Wat was jouw hoogtepunt van het afgelopen fietsseizoen?

Mijn absolute hoogtepunt van afgelopen jaar was het winnen van het NK wielrennen bij de junioren, als eerstejaars. Daarnaast ook nog winst in de Flevotour, Noord-Drentse Dorpenomloop, Klimcriterium Mechelen en het eindklassement van de KNWU Klimmerstrofee.

Wat vind je het mooiste aan fietsen in Drenthe?

In Drenthe zijn veel mooie fietspaden die goed onderhouden zijn. Je kunt er goed trainen.

 Hoe zie jij de toekomst voor Drenthe als fietsprovincie voor je?

De VAM-berg moet zo snel mogelijk open. Dit zou echt heel erg mooi zijn, want hierdoor zal Drenthe echt een voorsprong hebben op de andere noordelijke provincies. Ook omdat Drenthe mooie en zware kasseistroken heeft. Daarnaast biedt de VAM-berg mooie trainingsmogelijkheden voor renners zoals ik.

Wat zijn je doelen voor 2018 en zien we je ook in koers in Drenthe?

Mijn seizoen in 2017 proberen te evenaren of zelfs te overtreffen door hopelijk mooie uitslagen te rijden in UCI 1.1 koersen in het buitenland. Misschien dat ik net als vorig jaar de Noord-Drentse Dorpenomloop rijd en de Lus van Roden. Daarnaast komt er nog een wielermeerdaagse in Roden die ik ook wil rijden. Maar dit alles is afhankelijk van mijn buitenlandse programma.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This