Jan Kalter

WSV Emmen

 

‘De oprichting van Team Drenthe is een prachtig voorbeeld van de inspanningen die worden gedaan om de wielersport in Drenthe te bevorderen.’

 

 

Wat zijn voor jou de highlights van de fietsprovincie Drenthe?

Het mooie Drentse landschap met al zijn ruimte, unieke fietspaden, wegen en atb-routes daagt je uit om als sportieve fietser Drenthe te doorkruisen. Highlights zijn voor mij De Ronde van Drenthe en in onze regio de PWZ Zuidenveldtour, de Gouden Pijl en de UCI Worldcup Road Para-Cycling Emmen 2018.

 Wat is voor een vereniging als WSV Emmen de meerwaarde van het label?

Dit label geeft een duwtje in de rug om je ook als vereniging extra in te spannen om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de wielersport in Drenthe. De oprichting van Team Drenthe is daar een prachtig voorbeeld van. Door samenwerking van de vier Drentse wielerverenigingen en met steun van de Provincie is het gelukt om rensters te behouden voor onze regio. En wat zou toch geweldig zijn als één of meerdere rensters, die rijden of hebben gereden in Team Drenthe, deelnemen aan het WK 2023 wielrennen in Noord-Nederland!

Welke fietsevenementen kunnen we de komende tijd verwachten?

De klassieke wegwedstrijd De (39e) Omloop door het land van kleine Hein op zaterdag 14 april is het pareltje van onze club. Maar zeker ook de Jeugdmeerdaagse van 10 tot en met 12 mei is al jaren een begrip in wielerland. Rennertjes uit heel Nederland verschijnen in Emmen aan de start.

Ook organiseren wij zogeheten Interclubwedstrijden zowel in het veld als op de weg. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden voor race en MTB. Zelfs met een NFTU lidmaatschap kun je meedoen. Dit alles valt en staat bij de hulp van vrijwilligers. Dus een grote pluim voor alle vrijwilligers die hun “steen” bijdragen.

De WSV Emmen is één van de partners die betrokken is bij de organisatie van de UCI Road Worldcup Para-Cycling Emmen 2018 van 6 tot en met 8 juli. Als vervolg op de Worldcup zal in Emmen de UCI Para-Cycling Road World Championships in 2019 gehouden worden. De verwachting is dat atleten uit veel landen aan de start staan omdat een goede prestatie een ticket kan betekenen voor de Paralympische Zomerspelen 2020 in Tokio. Zie voor meer informatie: www.cyclingdrenthe.nl

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Al vele jaren wordt er onder wielerliefhebbers gesproken over de wens om de voormalige vuilnisbelt in Emmen van 45 meter hoog geschikt te maken om op te fietsen (sportief en recreatief). Omdat ik denk dat de kans van slagen om de weg (“De Muur”) te realiseren op dit moment groot is, ben ik betrokken bij een plan om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Positief is dat gemeente Emmen “De Muur” in haar nieuwe fietsbeleidsplan heeft beschreven omdat men initiatieven door en voor inwoners wil stimuleren.

Een prachtig initiatief van Johan Buurmeijer heeft er voor gezorgd dat met veel succes aan 2600 basisschoolleerlingen uit Hoogeveen een fiets-clinic (race en MTB) zijn aangeboden. Mijn ambitie is om ook in Emmen basisschool leerlingen daarmee in aanraking te laten komen.

Uiteindelijk is de missie van een race vereniging ook dat er in de toekomst weer nieuwe “Mollemaatjes” en “van Vleutens” opstaan. Zo zagen wij Gert Jakobs, Wim Meijer, Karsten Kroon, Addy Engels, Elmar Reinders, Tijmen Eising en zoveel andere goede renners opgroeien binnen de WSV Emmen. Deze voorbeelden zijn nodig als we de belangstelling voor recreatief en sportief fietsen hoog willen houden.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This