Bouke Arends

Gemeente Emmen

 

‘Ik probeer als wethouder van sport zelf ook zoveel mogelijk te bewegen. Als ik kan ben ik veelvuldig op de fiets te vinden.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Een grote rol. Drenthe wil zich presenteren als de fietsprovincie van Nederland. Een label vanuit de UCI ondersteunt uiteraard dit streven. Ook de gemeente Emmen wil zich graag profileren als de fietsgemeente van Drenthe. Wij stimuleren inwoners van de gemeente om te gaan bewegen. Fietsen is bij uitstek een mogelijkheid om te bewegen en tegelijkertijd te genieten van alle moois wat Emmen heeft te bieden.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

Vanuit mijn rol als wethouder van o.a. Sport maar ook van Economische Zaken dragen we bij aan het fietsen vanuit het thema bewegen en gezondheid. We stimuleren inwoners van de gemeente Emmen te gaan bewegen. Fietsen biedt daarbij prachtige mogelijkheden om actief bezig te zijn.

De gemeente Emmen heeft de beschikking over een prachtige infrastructuur van fietspaden om gedurende langere periode te gaan fietsen of racen. Daarnaast staat Emmen open voor de organisatie van grote wielerevenementen zoals de Vuelta en de NK wielersportweken. De Gouden Pijl de Zuidoost Drenthe Classic, de Ronde van Drenthe, Omloop Kleine Hein etc. Uiteraard probeer ik als wethouder van sport zelf ook zoveel mogelijk te bewegen. Als ik kan ben ik veelvuldig op de fiets te vinden.

Hoe kan de fiets zorgen voor economische spin-off?

Vele fietsers komen hier overnachten en besteden een deel van hun beschikbare geld in Drenthe. Denk hierbij aan overnachtingen, horecabestedingen, winkelbezoek, maar ook het kopen van fietsen, fietsonderdelen, regenkleding en dergelijke.

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te krijgen?

Het “Op Fietse” verhaal wordt ook uitgedragen in de gemeente Emmen. Door het label zijn er keuzes gemaakt om de infrastructuur nog verder te verbeteren. Dit beleid wordt ook vertaald naar de inwoners van de gemeente Emmen met als doel meer mensen op de fiets te krijgen. Bij scholen zijn allerlei acties gaande om daar ook het fietsgebruik te stimuleren, zowel bij de kinderen als bij de ouders.

Wat zijn jouw ambities voor Drenthe als fietsprovincie en hoe draag je daar aan bij?

Mijn ambitie op gebied van fietsen is inwoners van de gemeente Emmen meer te laten bewegen, meer toeristen trekken naar onze mooie provincie en een bijdrage leveren aan het houden van fietsevenementen in onze gemeente. Mijn ambitie is daarnaast ook om door middel van de fiets de gezondheid van onze inwoners bevorderen.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This