Henk Brink

Provincie Drenthe

 

‘We hebben in Drenthe een prachtig decor, dat kunnen we de bezoekers nog veel meer laten zien en beleven.’

 

 

Welke rol speelt het UCI Bike Region label in de profilering als fietsprovincie?

Drenthe heeft als eerste fietsregio in de wereld het UCI Bike Region label gekregen. Dit label geeft erkenning aan Drenthe als dé fietsprovincie waar het niet alleen goed fietsen is, maar waar we ook met elkaar op heel veel verschillende manieren investeren in het gebruik van de fiets.  Wij vinden fietsen heel gewoon, denken daar meestal niet zo over na terwijl de fiets het gezondste en duurzaamste vervoermiddel is wat we nog veel vaker kunnen gebruiken.

Wat is jouw bijdrage aan het fietsen in Drenthe?

Mijn portefeuille bestaat uit mobiliteit én economie, en beide hebben een directe verbinding met fietsen. Vanuit mobiliteit investeren we als provincie in goede fietspaden en veilige routes, werken we aan een goede koppeling tussen de fiets en het openbaar vervoer en zetten we in op fietsveiligheid. Op economisch gebied is de fiets een belangrijk onderdeel van de vrijetijdseconomie in Drenthe en investeren we in de kwaliteit van ons 5 sterren fietsnetwerk en stimuleren we de fiets – en vrijetijdseconomie.

Welke evenementen kunnen we de komende jaren verwachten op de VAM-berg?

Natuurlijk blijft de Ronde van Drenthe fietsen over de VAM-berg en ook de Green Mountain Tour zal daar niet ontbreken. Ik zie graag nieuwe initiatieven ontstaan vanuit wielerverenigingen in goede afstemming met de directe omgeving waar de VAM-berg een onderdeel kan zijn van nieuwe evenementen, voor elke fietser wat wils.

Hoe kan de fiets zorgen voor economische spin-off?

We kunnen als Drenthe meer ‘verdienen’ met fietsen dan we nu al doen. Met het bieden van een unieke Drentse fietsbeleving en een goede gastvrijheid, aangeboden in nieuwe arrangementen. We hebben daarvoor al een prachtig decor, dat kunnen we de bezoekers nog veel meer laten zien en beleven. En wij, als inwoners van Drenthe, kunnen daar ook zelf van genieten! Door meer te fietsen kunnen we zelf ook vitaler worden.

Hoe kan het UCI Bike Region Label gebruikt worden om mensen meer op de fiets te  krijgen?

Het Bike Region Label hebben we gekregen omdat we een echte fietsprovincie zijn. Niet alleen vanwege de mooie fietsroutes, ook omdat we in Drenthe met elkaar samenwerken als ondernemers, verenigingen, instellingen en overheden om gezond en veilig te kunnen fietsen. Fietsen verbindt ons. Samen op Fietse!

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van de ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de activiteiten en evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This